Naar inhoud

gitaar

de gitaar

Bespelen

Er bestaan vele soorten gitaren. Aan de muziekacademie leer je spelen op een klassieke gitaar ("Spaanse" gitaar). Zo'n gitaar heeft drie nylon snaren en drie snaren die met metaal omwonden zijn. De stemschroeven van een klassieke gitaar wijzen naar achter.

Je komt er niet zonder een kwartiertje tot een half uurtje oefening per dag, zeker in het begin!!

Kopen of huren

Nieuw kan je een degelijke studiegitaar kopen voor zo'n 250 €, tweedehands iets goedkoper. In vergelijking met andere instrumenten is dat relatief goedkoop. Een gitaar kan je bij ons dan ook niet huren. Als je eraan denkt een gitaar te kopen, overleg dan eerst met je (toekomstige) leerkracht. Misschien kent hij wel iemand die een degelijk instrument tweedehands verkoopt? Met zijn hulp ben je zeker dat je een degelijk instrument aanschaft. Hij kan je dan ook makkelijker helpen als je het ooit weer wil verkopen.
Hou er ook rekening mee dat je elk jaar een of meerdere muziekboeken zal moeten aanschaffen.


Toekomst
Aan onze academie hebben we een gitaarorkest. Vanaf het vierde jaar gitaar mag je met deze groep gitaristen meespelen. Een gitaar is ook bij uitstek geschikt om in een klein groepje te spelen. Na enkele jaren klassieke gitaar heb je ook een stevige basis om zelf te gaan verkennen: elektrische gitaar, rockgroepje,... Om later in een klassiek orkest te spelen is een gitaar niet geschikt. Daarvoor maken al die andere instrumenten te veel lawaai.

Lessen

In het eerste jaar moet je natuurlijk eerst en vooral leren hoe je je instrument gebruikt. Dat leer je vooral aan de hand van korte en eenvoudige stukjes, dikwijls kinderliedjes. In het begin is het hard werken voor soms weinig resultaat.
Hoe verder je komt, hoe meer soorten muziek je langs je gitaar ontdekt. Een willekeurige greep uit het aanbod: bossa nova, renaissance, klassieke periode, akkoordbegeleidingen, jazz, ...


Per week krijg je één uur gitaarles in een groepje van 3 of 4. Na enkele jaren worden de groepjes kleiner.
Je krijgt nog steeds een uur les. Daarvan is dan wel een groter stuk speciaal voor jou bestemd.


Meer informatie
Wikipedia
www.akkoord.be

Praktisch

Academie

Markt 5
9340 Lede


Tel:  053 60 68 70
Fax:  053 80 33 09
E-mail

Openingsuren

openingsuren secretariaat
tijdens het schooljaar
Dag   Openingsuren

Maandag

14.00 - 19.30 uur

Dinsdag

12.30 - 19.30 uur

Woensdag

12.30 - 19.30 uur
Donderdag 12.30 - 19.00 uur

Vrijdag

12.30 - 19.00 uur
Zaterdag 08.00 - 13.00 uur