Naar inhoud

zang

Jose Van Dam

Zang

Zingen doe je met je stem

De stem is een instrument dat in ons lichaam zit. De ontwikkeling van de stem loopt samen met de groei en de veranderingen van het lichaam. Je hebt vier stemtypes. Bij de vrouwen heb je sopraan (hoge vrouwenstem)en  alt (lage vrouwenstem). Bij de mannen heb je tenor (hoge mannenstem) en bas (lage mannenstem). Daarnaast heb je ook mezzosopraan (stemtype tussen sopraan en alt), bariton (tussen tenor en bas) en countertenor of altus (man die zingt in de tessituur van een alt of soms zelfs een sopraan.)Vroeger werden jongens soms gecastreerd (castraatzanger) om geen baard in de keel te krijgen en hoog te kunnen blijven zingen. Denk maar aan Farinelli.

 

Hoe

De lucht die uitgeademd wordt, wordt via de stembanden in trilling gebracht waardoor er klank ontstaat. De juiste ademtechniek en ademsteun  word je aangeleerd. Daarnaast leer je de juiste uitspraak en expressie gebruiken.


Voor wie
Iedereen kan zingen. Iedereen heeft een eigen unieke stem. Als hier goed mee omgesprongen wordt, kan van kindsaf  met een goede pedagogische begeleiding  de zangstem bij iedereen ontwikkeld worden.
Je neemt je stem altijd mee. Behandel ze met liefde en zorg. De stem is onbetaalbaar en je kan ze niet vervangen.

Toekomst
Je kan in tal van koren en ensembles zingen. Ook in onze academie is er een koor en een vocaal ensemble. Maar ook in het lichtere genre kan je terecht. Vooral klassieke aria’s en liederen, maar ook musical en andere genres komen aan bod.

Lessen
Zingen is leuk en kan iedereen, op elk moment waar dan ook. Ga zingend door het leven !!

Informatie
http://nl.wikipedia.org/wiki/Zang

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Praktisch

Academie

Markt 5
9340 Lede


Tel:  053 60 68 70
Fax:  053 80 33 09
E-mail

Openingsuren

openingsuren secretariaat
tijdens het schooljaar
Dag   Openingsuren

Maandag

14.00 - 19.30 uur

Dinsdag

12.30 - 19.30 uur

Woensdag

12.30 - 19.30 uur
Donderdag 12.30 - 19.00 uur

Vrijdag

12.30 - 19.00 uur
Zaterdag 08.00 - 13.00 uur