Naar inhoud

viool

de viool

Bespelen

Het is een voordeel dat je een goed gehoor hebt, maar met geduld en techniek kan je een minder goed gevoel voor toontreffen wel verbeteren. Belangrijk is een algemene ontspannen lichaamshouding. Bij voorkeur niet linkshandig zijn.

Kopen of huren

Uiteraard afhankelijk van de kwaliteit. Een fabrieksinstrument ( = slecht) 250 € alles inbegrepen. Een handgemaakt instrument ( = goed) vanaf ongeveer 750 €. Een beter instrument geeft meer speelplezier.


In de academie kan je een viool huren. Je kunt een viool huren zolang je niet op een grote viool speelt. Dit gebeurt meestal in de middelbare graad. Verder kan je ook terecht in muziekwinkels om een viool te huren.

Aangezien kinderen niet onmiddellijk op een groot instrument leren spelen is het mogelijk kleinere violen (vierde viool, halve viool, driekwart viool) te huren. Ook vier/ vierde violen kunnen gehuurd worden. De huurprijs wordt dan eventueel afgetrokken van de aankoopprijs.


Toekomst

Binnen de academie is er het samenspel voor strijkers en de verschillende groepen instrumentaal ensemble. Buiten de academie zijn er ensembles van goede amateurs. Je kan ook terecht in volksmuziekgroepen. De stijlmogelijkheden zijn onbeperkt.

 

De rest van je leven kan je plezier hebben van de gedane moeite in je jeugd. Zelfs indien je later niet actief meer speelt, zal je je beter kunnen inleven bij concertbezoeken.

Lessen

Je krijgt eenmaal per week een uur les in een groepje van maximaal vier leerlingen.

Geduld en discipline zijn aangeraden.

 

Meer informatie
http://nl.wikipedia.org/wiki/Viool
http://viool.pagina.nl/

Praktisch

Academie

Markt 5
9340 Lede


Tel:  053 60 68 70
Fax:  053 80 33 09
E-mail

Openingsuren

openingsuren secretariaat
tijdens het schooljaar
Dag   Openingsuren

Maandag

14.00 - 19.30 uur

Dinsdag

12.30 - 19.30 uur

Woensdag

12.30 - 19.30 uur
Donderdag 12.30 - 19.00 uur

Vrijdag

12.30 - 19.00 uur
Zaterdag 08.00 - 13.00 uur