Naar inhoud

cello

de cello

Klank

De cello heeft een zachte, warme klank. Door de lyrische kwaliteiten en het register wordt vaak beweerd dat de klank van de cello het meest aanleunt bij die van de menselijke stem.

Voor wie

Je moet van de klank van de cello houden, een goed gehoor en een normale fysiek hebben. Je moet ook wel wat geduld en doorzettingsvermogen hebben want het is geen gemakkelijk instrument.

De cello is minder aan te raden voor té frêle kinderen om de spieren niet te veel te belasten. Regelmatig oefenen is zeer belangrijk.


Kopen of huren
Je kunt al een bruikbare studiecello kopen vanaf ongeveer 1250 €. Oude instrumenten en instrumenten die gebouwd werden door een beroemde vioolbouwer kunnen heel waardevol zijn. Indien je eraan denkt een cello te kopen, roep dan in elk geval de hulp in van de leraar of een ander ervaren persoon, want er zijn vele verschillen in de instrumenten.


In de academie kun je een cello huren ( zolang de voorraad strekt). Je kunt het instrument twee jaar huren, daarna moet je zelf voor een instrument zorgen (tenzij je nog niet groot genoeg bent om een 4/4 cello te bespelen). Er zijn ook gespecialiseerde muziekwinkels waar je een cello kan huren.


Toekomst

Binnen de academie zijn er het samenspel voor strijkers en kamermuziekgroepen. Buiten de academie kan je terecht in strijkkwartet, symfonisch orkest, jeugdorkest en kamermuziekgroepen.


De stijlmogelijkheden zijn onbeperkt maar de cello wordt het meest gebruikt in de klassieke muziek. De laatste 400 jaar componeerden talrijke Westerse componisten voor het instrument. Het repertorium is heel uitgebreid. De bekendste van alle componisten zijn de cellosuites van Johann Sebastian Bach.


Lessen

Je krijgt eenmaal per week een uur les in een groepje van maximaal vier leerlingen.

Oefening baart kunst.


Meer informatie

http://nl.wikipedia.org/wiki/cello

Praktisch

Academie

Markt 5
9340 Lede


Tel:  053 60 68 70
Fax:  053 80 33 09
E-mail

Openingsuren

openingsuren secretariaat
tijdens het schooljaar
Dag   Openingsuren

Maandag

14.00 - 19.30 uur

Dinsdag

12.30 - 19.30 uur

Woensdag

12.30 - 19.30 uur
Donderdag 12.30 - 19.00 uur

Vrijdag

12.30 - 19.00 uur
Zaterdag 08.00 - 13.00 uur